6 iconische zonnebrillen: must-haves voor jouw look én collectie!

Met een zonnebril op je neus, zie je er meteen geweldig uit. Je hebt er dan ook vast een paar in je lade liggen – netjes opgeborgen in een beschermhoesje, natuurlijk. Maar heb je écht alle stijliconen uit de modegeschiedenis in huis?

We zetten 6 iconische zonnebrillen voor je op een rijtje. Designs waarvan je gaat watertanden, onsterfelijk vormgegeven. En soms ook een handje geholpen door filmsterren in Hollywood-blockbusters. 

De Aviator

Deze ken je misschien onder z’n veelgebruikte synoniem: de pilotenbril. Daarvoor was hij dan ook bestemd. In 1937 werd hij ontworpen voor Amerikaanse piloten. Je herkent ‘m aan z’n dunne frame, z’n grote en typische glazen, maar ook aan de dubbele neusbrug. Onmisbaar, deze!

De Wayfarer

Yup, daar komt Tom Cruise binnenvallen! In de klassieker Risky Business draagt hij dit icoon in stijl. Razend populair in de jaren vijftig en zestig, daarna weer op de kaart gezet in de jaren tachtig. Wist je dat dit icoon figureerde in niet minder dan 60 films tussen 1982 en 1987? 

Oversized

Giga-zonnebrillen stralen glamour uit, toch? Een oversized modelletje beschermt je gezicht tegen de zon en geeft je een mysterieuze look. In de jaren 1960 kwam geen enkele  filmster buiten zonder een oversized montuur op de neus, denk maar aan Audrey Hepburn

De Teashade

De wat? Simpel gezegd: het ronde brilletje dat onsterfelijk werd door John Lennon. Eenvoudig, stijlvol én hip. Geen wonder dat dit exemplaar een must-have is onder de stedelijke hipsters. Het draadmontuur maakt het geheel helemaal af.

De flip-up

Nu de jaren 1990 weer helemaal terug zijn, maken we een sprongetje naar het decennium van de Spice Girls, boybands en ander lekkers. Flip-up brillen zijn stijlvol én grappig. Voor mensen die zichzelf niet te serieus nemen. Wil je even géén zonnebril op, dan klap je de zonneglazen simpelweg naar boven. Niet meteen het mooiste zicht, als je het ons vraagt. Maar wél iconisch!

Kies jouw icoon uit onze nieuwe collectie

Toe aan een nieuwe zonnebril? Welke jij ook kiest, het wordt gegarandeerd een icoon. Wie weet voel jij je wel helemaal geïnspireerd om zélf een memorabel statement neer te zetten.

Kom onze nieuwe collectie snel ontdekken!