Een kinderbril én een ravotbril kopen: waarom eigenlijk?

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Tijd om de kleinsten onder ons opnieuw de wijde wereld in te sturen. Met twéé brillen op zak: eentje voor in de les en eentje om te ravotten.

Kinderbril: opgelet!

Ziet je kind wel goed tijdens de les? Het is een vraag die voor de hand ligt, maar het antwoord kan verrassen. Een regelmatige oogmeting is zeer belangrijk bij jonge kinderen en tieners. Ze geven zelf immers niet altijd aan wanneer hun zicht wat achteruit gaat. Ze mérken het zelf niet eens altijd. 

Daarom is het goed om op tijd en stond een nieuwe oogmeting te laten uitvoeren. Zo ben je zeker dat je kleine rakker altijd helder ziet. En dat hij of zij de kinderbril op de neus heeft die écht goed zit.

Ravotbril: huh?

Goed, een goeie kinderbril kopen is natuurlijk vanzelfsprekend: ze moeten goed kunnen opletten in de klas, en een kwaliteitsvolle kinderbril is dan écht cruciaal. Maar loont het eigenlijk de moeite om een extra ravotbril te voorzien? Ja hoor, we leggen je graag even uit waarom.

  • Ravotbril kopen: investeren om te besparen

Twee brillen kopen is natuurlijk duurder dan ééntje. Of niet? Je weet vast hoe kinderen zijn: tuimelen, botsen, hobbelen en knotsen… Ze draaien er hun hand niet voor om. Gelukkig zijn ravotbrillen vaak een pak goedkoper dan hoogwaardige kinderbrillen. Waardoor je uiteindelijk minder uitgeeft bij schade of verlies.

  • Ravotbril in huis: ge moogt gerust zijn

Als er een ravotbril sneuvelt, heb je nog altijd de “goeie bril” als reserve. Je hoeft dus niet holderdebolder richting opticien te rennen omdat je kind wazig uit z’n ogen ziet. Daarnaast is ook je kind gerust, want met een ravotbril mag hij of zij nét dat tikje wilder spelen, toch?

  • En… actie!

Kinderen moeten onbekommerd kunnen ravotten. Hun leven barst dan ook van de leuke activiteiten. Gelukkig kijken we graag samen met jou naar manieren om de aankoopprijs van een ravotbril wat te verzachten. In deze tijd van het jaar lopen er vaak acties op ravotbrillen. Spring dus zeker eens binnen om te kijken naar de mogelijkheden!

Ravotbril kopen? ’t Is het moment!

De vakantie loopt op z’n laatste beentjes… maar dat wil niet zeggen dat een ravotbril kopen geen goed idee is. Want zoals je weet: ook tijdens het schooljaar zetten de ukken hun actiefste beentje voor.

Kom vandaag nog de nieuwe ravotbril voor je kind ontdekken: spring even binnen!